Dişin Çekilmesi

Diş Neden Çekilir?

Yer darlığı, çürük ya da ağrıya neden olan dişlerin çekilmesi gerekebilir. Diş eti hastalığı, travma gibi nedenler de birden fazla dişin kaybedilmesine neden olan önemli durumlardır. Diş çekilmeden önce iki defa düşünülüp tedavi için alternatif olup olmadığı araştırılmalıdır. Biz kiniğimizde diş çekim kararı almadan önce endodonti, tedavi, ortodonti, protez bakımından değerlendirmeleri yapıp mümkün ise dişleri ağızda tutmaya çalışıyoruz diyen diş hekimi Sertaç Kızılkaya en iyi implantın insanın kendi dişi olduğunu söyledi.

Diş çekimi nasıl yapılır?

Çok korktuğumuz diş hekimlerine diş çekimi için gitmek. Allah düşmanıma vermesin dediğinizi duyuyor gibiyiz. Ama işin erbabını bulursanız hiç de zor değil. Keşke daha önce dişi çektirip kurtulsaydım diyen hastalardan olmak istiyorsanız siz de işin uzmanını bulmalısınız. Biz konuyu işin uzmanından dinlemek ister misiniz?

İstanbul Küçükçekmece Korudent diş kliniğinde ağrısız diş çekimi nasıl yapılıyor?

Doğru teşhis çok önemli. dişlerden panoramik diş röntgeni çekiliyor. Diş kökleri ve arayüzler inceleniyor. Yirmilik dişler kontrol ediliyor. Hasta şikayetleri dinleniyor. Sorun tespit edildikten sonra mevcut durumun diş çekimi için elverişli olup olmadığı kararlaştılıyor. Enfeksyon var ise tedavi başlatılıp diş çekimi için randevu veriliyor.

Ağrısız diş çekimi nasıl mümkün olur?

Diş hekiminiz konuya hakim ise ve çekim öncesi röntgen tetkiki ile klinik muayeneyi iyi yaptı ise dişinizi hiç ağrıtmadan çekebilir. Diş çekiminde ağrı oluşma nedenlerinin başında enfeksiyonu olan dişlerin ağrıması gelir. Diş apseleşmeden önceki dönemde bu safhaya girer. Dikkatli klinik muayene ile bu durumdaki dişi tespit eden diş hekimleri antibiyotik tedavisi ile dişi çekim için uygun duruma getirdikten sonra diş çekimini yaparlar. Hasta dişimi çekmedi diye sitem etse de uyuşmadan diş çekiminin mümkün olmadığını bilen hekimle bu ısrarlı yaklaşıma hatalı işlem ile yanıt vermeyeceklerdir.

Siz siz olun hekiminiz diş çekim için uygun değil dediğinde ısrar etmeyin. Diş tam olarak uyuşmayacağı için diş çekimi kabusa dönüşebilir. Diş çekiminde hekiminiz uygundur diş çekimi yapılabilir dediğinde ise bir dakika bile kaybetmeden dişi çektirmek iyi olur. Çekilmediğinde enfeksiyonun artacağı ve sorunun büyüyeceği unutulmamalıdır.

Diş çekimi fiyatları?

Çekilecek dişin zorluk derecesi diş çekim fiyatını belirler. Zor dişler daha yüksek fiyat ile çekilir. burada en ucuz diş çekim fiyatı veya en pahalı diş çekim ücreti ne kadardır diye merak edenler olduğunu biliyorum. O halde fiyat aralığı verelim. Diş çekimi 150 ₺ ile 600₺ gibidir. Gömük yirmi yaş diş çekimleri daha yüksek fiyat ile çekilir. Çünkü cerrahi işlem yapılır.

Diş çekimi sonrası

  • Ağzınızı 4 saat içinde sakın su veya başka bir şey ile çalkalamayın.
  • Çekim yerine diş hekimini koyduğu tamponu 1 saat kadar ısırın ve sakın tükürmeyin.
  • Dişler çene kemiğine bağlı olduğundan çekim sonrasında kemik ortaya çıkıyor. Bu nedenle çekilen dişten parça kaldığını düşünebilirsiniz. Bu bölgeye dilinizi ya da herhangi bir cisim değdir meyiniz. Birkaç gün içerisinde açık kemiğin üzeri diş etiniz ile örtülecektir.
  • Çekim bölgesinde tahrişe neden olabilecek sıcak, acılı yiyeceklerden kaçının.
  • Çekim sonrası 24 saat süre ile sigara içmeyin ve alkol almayın.
  • Diş çekiminden 24 saat sonra normal ağız bakımı uygulamalarına devam edin.

Diş çekimi sonrası sigara!

Yara iyileştirmesini geciktirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış olan sigara kullanımı en azından iki gün süre ile kesilmelidir. Diş çekimi sonrası ağız içinde açık bir yara bulunduğu unutulmamalıdır. Şahsen ben hastalarıma elinizde bir yara olsa o yaranın bandını kaldırıp içine sigara dumanı üfler misiniz diyorum diyen Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya klniğinde diş çekimi yaptıktan sonra hastaya iki gün süre ile sigara içmemesini öneriyoruz dedi. Sigara içenlerin hiç hoşuna gitmese de gerçekler böyle imiş.

Diş çekimi sonrası şişlik

Yapılan operasyonlardan sonra genellikle 7–10 günlük bir süreçte aşamalı olarak ortadan kaybolabilen şişme olabilir. Çekim alanı ve civarında moraluk olarak adlandırılabilecek renk değişimleri görülebilmektedir.

Operasyonu izleyen ilk 12-18 saat buz uygulaması yapılması şişliğin kontrolü ve en aza indirilmesi açısından çok yararlı bir uygulamadır.

Diş çekiminden sonra yemek

Uyuşukluk geçtikten sonra ılık yumuşak gıdalar alınabilir. Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya en çok yoğurt süt, makarna, köfte gibi besinler önerdiğini belirtti.

Diş çekimi sonrası kanama

Diş çekimi sonrası kanama  6-24 saat arasında devam edebiliyor. Kan, tükürüğünüzü boyayabiliyor. Bu nedenle kanamanızın çok olduğunu düşünüp paniğe kapılmayın.
İşlemden sonra ağrı kesicinizi en kısa sürede için