İstanbulda En Yakın Dişçi Bulmak

Diş çürüğü oluşmaya başladığı andan itibaren zaman içerisinde giderek ilerler. İlk başlarda herhangi bir ağrı yapmayan diş çürüğü ilerledikçe dişin mine tabakasını geçer ve sonra dentin tabakasına ulaşır. Bu aşamada diş soğuk hassasiyeti ile çürük olduğunu hisseder.  Soğuk yiyecek ve içecekler yediğini dişlerinizde hassasiyet oluşuyor ise mutlaka Diş Hekimi kontrolü ne gitmemiz gerekir ve tavsiye edilir.

Gideceğiniz diş doktoru size en yakın diş hekimi olmalıdır. Bu yakınlık sadece fiziksel anlamda değil sizin istek ve beklentilerinizi anlayacak ve karşılık verecek kadar size yakın bir dişçi olması gerekir. Peki kontrol için veya tedavi için dişçiye gitmez iseniz ne olur hemen anlatalım.

Diş çürüğünün bir belirtisi de dişin üzerinde veya arayüzde  renk değişikliği ve genellikle kahverengi siyah lekeler şeklinde görülen çürükler bazen opak beyaz renk kendini belli eder. Beyaz çürük adı verilen bu yumuşak çürükler diğer çürük türlerine göre daha hızlı ilerler.

Çürük olan bölgeye yemek arttığını girdiğinde ağrınız varmı? Yemek yedikten sonra başlayan ağrı diş fırçaladığını zaman geçer. Tedavi için son aşama olan derin dentin çürüklerinde kuafaj tedavisi ile Diş doktorları dişlerimizi kurtarmaya çalışır.

Dişin sinir tabakasına kadar ilerlemiş çocuklarda kanal tedavisinden başka yapacak bir şey kalmamıştır. Dolgu ile işi kurtarmak  mümkün değildir. Hatta dolgu yapıldığında şiddetli ağrı ve yüzde şişme ihtimali vardır.

Diş hekiminin çürüğün dişin pulpasına ilerlediğini söylediyse bu dişe dolgu ile tedavi şansı artık yoktur. En yakın diş hekimine gitmeniz gerekir. İstanbulda gece ve tatil günü veya pazar açık dişçi bulmak kolaydır.

Özellikle gece kendiliğinden başlayan ağrılar sıcak ile başlayan ve yemek yedikten sonra başlayan ağrı kanal tedavisi ile sonuçlanır. Diş dolgusu yapmak için önce dişin çürüğü temizlenir. Diş hekimi el aletleri ile yumuşak çürüğün tam olarak temizlendiğinden emin olduktan sonra dişlerini korumak amacı ile dişin derin kısmına koruyucu bir ilaç sürer. Bundan sonra dişe dolgu aşaması başlar diş yüzeyi özel malzemeler ile dolgu için hazırlanır.

Bu sırada ağzınızı kapatmamanız, tükürmemeniz ve diliniz ile dolgu yapılan bölgeye temas etmemeniz gerekir. Dolgunun diş ile mükemmel bir şekilde tutulması için aşamalı olarak uygulanan dolgu yapıştırma işlemi sonuçlandığında Diş Hekimi dişin yükseklik yapıp yapmadığını kontrol eder.

Eğer diliniz takılıyor ise veya ağzınızı kapattığınızda yükseklik hissediyor iseniz bu durumu dişhekimine mutlaka hemen haber verin. Koltuktan kalkmadan önce çok basit bir şekilde bu ayarlamaları yapacaktır.

Ağzınız eğer uyuşuk değilse hemen yemek yemeye başlayabilirsiniz ancak uyuşukluk var ise uyuşukluğun geçmesi için bekleyiniz ve daha sonra yemek yiyebilirsiniz. Bu süre içerisinde sıvı tüketmek, su içmek dolgunun sağlığı açısından bir sorun oluşturmaz.

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya ya verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.

Korudent Diş Kliniği

www.drsertac.com