Diş Hekimliğinde En İyi Teknolojiler

2000 li yıllar günlük hayatta olduğu kadar diş hekimliği alanında ve teknolojinin hızla yol aldığı bir dönemdir. Teşhis ve tedavi için kullanılan birçok cihaz diş hekiminin işini kolaylaştırdığı gibi daha uzun süre ve daha rahat kullanım sağlayacak daha estetik bir şekilde size hizmet edecek tedavilerin uygulanmasına da imkân tanır.

Bir diş kliniğinin teknolojik donanımı  teşhis ve tedavi anlamında hekime büyük kolaylık sağlar. Panoramik röntgen cihazı ağzımızdaki bütün dişlerin ve çene kemiğinin detaylı görüntüsüne kısa süre içerisinde bilgisayar ekranında ayrıntılı bir şekilde incelemeye olanak sağlar.

Ağız içi kamera sayesinde diş ara yüzleri rahatlıklar görülebilir. Dar ve ince kanalların tedavisi için endodonti motorları adeta bir terminatör gibi çalışarak klasik yöntemlerle açılamayacak sorunlu kanalları tedavi imkânı sağlar.

Hasta kayıtları: Diş hekiminizin size yaptığı tedavileri kayıt altına alması seneler sonra bile gittiğinizde ağzınızda ne işlem yapıldığını görmesi için önemlidir. Dişlerimiz için çekilen röntgenler bu programda saklanabilir. Randevu saatlerimizi ve periyodik kontrollerinizi Size SMS ile bildiren Bu program sayesinde düzenli diş bakımlarınız için uyarı almış olursunuz.

Endodonti Motorları: İlerlemiş diş çürüklerinde son tedavi seçeneği olan kanal tedavisi gelişmiş endodontik Tedavi motorları sayesinde daha başarılı bir şekilde yapılabilir.

Lazer ile diş tedavisi: Diş hekimliğinde lazer genellikle yumuşak doku düzenlemeleri yara iyileşmesini hızlandırıcı ve bakteri kontaminasyonunu azaltıcı etkilerinden faydalanmak için kullanılır. Lazer yardımı ile diş beyazlatma işlemleri de daha kısa sürede uygulanabilir.

Diş tedavi sırasında ağrı hisseder miyim? Birçok insan diş hekiminden ağrı duyacağı kaygısı ile korkar.  Artık diş tedavilerinde ağrılı bir işlem kalmamıştır. Böyle sayı işlem yapılacak alan iki üç saat uyuşturulur. Dolgu kanal tedavisi diş kesimi ve çekim için uyuşturulan bölge tedavi sırasında hiç bir şey hissetmez. Lokal anestezi adı verilen bu uyuşturma işlemi ağzınıza önce yüzeyle bir anestezi sağlayan sprey sıkılması ve sonrasında da metal enjeksiyon adı verilen neredeyse insülin iğnesi gibi ince enjektörler ile uygulanır.

Hastalar genellikle yanlış ilgi nedeniyle diş hekiminin yapacağı anestezi zararlı diye düşünürler. Diş Hekim’inin yaptığı anestezi maddesi morfin değildir. İşlem yapılacak köküne yakın bölgede yumuşak doku içerisine sadece iğnenin ucu batırılarak anestezi solüsyon doku içerisine enjekte edilir. Çoğu zaman lidokain jetokain ve ultracain gibi anestezi maddeleri diş hekimliği işlemlerinin yapılması için yeterlidir. Alt çenede arka büyük azı dişler için blok anestezi gerekir. Önce ağzın arka bölümünde bir akıtma yapılır ve alt çenede dudağın ortaya kadar uyuşması beklenir. Dudağınız ortaya kadar uyuşmadı ise bu anestezi tekrarlanabilir.  İkinci veya üçüncü defa ile yapılması sizin için bir sakınca oluşturmayacaktır.  Sistemik bir rahatsızlığı olmayan insanlar için 5-6 ampule kadar sınırlı uyuşturma rahatlıkla uygulanabilir.  Dudağın orta bölümü buluştuktan sonra bunu tamamlayan ikinci bir anesteziye ihtiyaç vardır. Bu sayede yapılan işlem ne olursa olsun hiçbir rahatsızlık duymazsınız.

Diş hekiminin yapacağı ilk iğneden sonra kendinizi rahat hissedecek ve sonraki işlemler için çiğnenen korkmadan rahatlıkla diş tedavilerinizi yaptırabileceksiniz. Eğer bu iğneyi yaptıracak kadar sabır gösteremiyorsanız psikolojik olarak tedavilere toleransınızı attıracak sakinleştirici bir ilaç kullanabilir veya sedasyon ile diş tedavilerine devam edebilirsiniz.

Küçükçekmece Florya Cennet metrobüs durağı Korudent Dİş Kliniği randevu için 02126616979